фото: Алжир определи 1 ноември като дата за референдум за нова конституция,

...
фото: Алжир определи 1 ноември като дата за референдум за нова конституция,
Коментари Харесай

Алжир провежда референдум за нова конституция на 1 ноември

фото: 

Алжир определи 1 ноември като дата за референдум за нова конституция, чиято цел е да се даде на Народното събрание по-голяма роля, сподели председателството в понеделник след траяли с месеци митинги, изискващи провеждането на промени в страната.

Избран предишния декември, президентът Абделмаджид Тебун неведнъж даде обещание да  отговори на настояванията, повдигнати при демонстрациите, които смъкнаха президента Абделазиз Бутефлика през април 2019 година.

Новата конституция ще даде на министър-председателя и Народното събрание повече правомощия да ръководи северноафриканската страна от 45 милиона души, сподели план, оповестен по-рано тази година.

Правителството съобщи, че планът, който лимитира мандатът на президента до два мандата, ще бъде импортиран в Народното събрание за разискване и утвърждение преди референдум.

Датата на референдума  бе оповестена след срещата на Тебун с ръководителя на изборния  орган Мохамед Чорфи по-рано в понеделник, се споделя в известие на президентството.

Правителството забрани  демонстрациите през март тази година като част от ограниченията за  ограничаване на разпространяването на новия ковид.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР